Bokrea

...meeen, jag skulle ju inte gå på bokrean, jag lovade mig själv att jag bara skulle bläddra lite i katalogerna, kanske eventuellt lite senare gå in och se om de hade något kvar, meeen vad händer? Jo jag går ju så klart dit och när jag släpar mig hemåt är armarna ca 14 cm längre, så långa att påsarna nuddar marken för varje steg jag tar....*suck* som om jag behöver fler böcker.....INTE.

//Zooni

Mrs Beeton

Jag är inte med i pulsklubben, men i botten på min skrynkliga ICA-kasse, som jag förvarar mina restgarner i, snubblade jag över lite garn som skulle vara snyggt att göra Mrs Beeton i.

Det är bara det att jag är inte någon pärlmänniska, (och jag är ingen pulsvärmarmänniska heller för den delen, men jag gillar ju att sticka) och jag vet inget om pärlor, men jag vill iallafall prova att använda dem.
Så i mönstret står det att man ska ha 108 st pärlor 11/0 och 18 st pärlor 8/0 och här sitter jag nu som ett fån och har ingen aning om vad jag ska köpa, finns det någon som kan hjälpa mig? Jag kan ju iofs steppa ned på Panduro och fråga, men jag vet ju knappt vad jag ska fråga efter...

//Zooni


Kurs och lite extra info om mig

Igår var jag på kursen i tvåändsstickning, och det var väldans trevligt, lite pilligt och svårt, men jag tyckte att jag kom i gång bra. Jag valde att sticka med alpacka/chasmir-garnet, jag valde en mörkt chokladbrun färg och mamma valde en grå. Så nu har jag läxa tills nästa vecka, att sticka ca 4 centimeter på åtminstone en av vantarna, hoppas att jag hinner med. Jag måste ju öka takten på februarisockarna också, om jag ska hinna.

Jag lovade ju min hemlis att jag skulle lägga ut lite mer info om mig själv, jag tycker att det är jättesvårt. Men jag ska försöka att få till lite mer:

Jag älskar att läsa, tyvärr räcker tiden inte alltid till så för tillfället så blir det mindre läsa än vanligt, jag väljer att sticka istället. Eftersom jag är lite hörselskadad så är ljudböcker inget för mig, jag orkar helt enkelt inte lyssna. Jag har försökt nån gång då och då, men efter en stund så inser jag att jag anstränger mig så hårt för att höra vad de säger, att jag missar handligen, och det känns ju lite surt om man lyssnar på en bok ;)

Om jag var ett djur så tror jag att jag skulle vara en mullvad, jag tycker om att vara inne och jag tycker om när det är mörkt, jag känner inget (eller iallafall väldigt sällan) något behov av att gå ut, jag trivs bäst inne i mitt bo, och gärna gardinerna fördragna och lyset på :) och om jag vill ha lite sol på nästippen så ställer jag mig på balkongen ett par minuter tills det går över.

Vi bor i en lägenhet och jag har sagt till alla jag känner att om jag någonsin kommer på tanken att bo i hus igen så får de lov att rulla mig i tjära och fjädrar, binda fast mig på stadens torg och kasta ägg på mig, för jag har provat två gånger, och jag vet att jag inte vill egentligen. Jag tycker inte om att hålla på att byta takpannor, klippa häckar och flytta soptunnor, behöva gå ut för att hämta posten, skotta gräs och klippa snö och allt annat otrevligt som hör husägandet till. Om nåt går sönder så vill jag ringa vicevärden och han kommer hit och fixar det, himlans praktiskt .

Jag föredrar gul saft framför röd och jag tycker inte om pepparkakor eller jordgubbar.

Jag har ingen bil, men jag har körkort och jag tycker att det är jätteroligt att köra bil. Anledningen är mest ekonomisk men på senare tid känner jag mig också rent miljömedvetet stolt över att inte ha någon bil.

Jag älskar att bada badkar, men inte att bada ute (inte ens om det är vartmvarmt).

Jag hatar spindlar men jag tycker om ormar. Vi har (eller rättare sagt sambon hade med sig in i famljen) tre majsormar. Han bidrog med ormarna, jag bidrog med de två barnen och vi har adopterat 11 fiskar från min bror.

Jag har rökt i 25 år (med uppehåll för graviditeter och ammning), men blev rökfri för 1 år och 3 månader sedan, inte ett bloss :) *stolt*

Att läsa engelska mönster känns inte som ett problem, förutsatt att det är något jag behärskar (samma gäller så klart med svenska mönster) problemet ligger inte i språket utan i själva mönstret.

Jag bor och är uppvuxen i Dalarna.

Jaha. det var allt jag kan hulka ur mig för tillfället, men om min hemlis undrar (eller någon annan också för den delen) så är det bara att fråga på. Lite beroende på frågans art så svarar jag antingen här i bloggen eller inte alls ;p


Och i morgon är det stickcafé som gäller och sedan fest på kvällen.

Over and out

//Zooni

Wrooom!

Wow, visst är det fortfarande februari? *tittar i almanackan* Jo det är det *pustar ut*. Då har jag fortfarande lite tid på mig att bli klar med fabruarisockarna, fast det börjar bli tajt med tiden nu. Hoppas att jag hinner innan februari övergår i mars iallafall. Om jag inte hinner innan marssockornas mönster är ute må det väl vara hänt, men jag vill i alla fall avsluta sockorna i rätt månad :)

Idag har jag tejpat ihop ett paket som ska överlämnas till Posten i morgon, för en lång tripp söderut i detta avlånga land. Hoppas min Hemlis gillar det hon får, eftersom det inte står någon avsändare på paketet så kan hon ju inte skicka tillbaka det om hon inte tycker om det... :)

Nu ska jag gå och nysta lite garn till kursen imorgon. Vi måste ju ha nystan som man kan ta från två håll, och jag har ingen nystmaskin, så önska mig lycka till!

//Zooni


Garn och sockor

Jag har den bästaste mamman i hela världen, när hon kom hem från Argentina hade hon 12 stycken 150 grams härvor med garn med sig till mig. Det är 80% cashmir och 20% alpacka, ( eller var det tvärtom? ) mjukare än så här blir det iallafall inte :)Tack snälla mamma!!

Jag pinnar på med Februarisockorna och har vänt hälen och börjat med minskningarna i sidan. Måste ju öka nu när marsmönstret är på G. Har tyvärr ingen bild just nu.

//Zooni


I´m back!

Hej alla glada stickbloggare.
Nu är jag tillbaka efter att ha varit sjuk en vecka och inte har haft varken ork eller lust till något annat än att ligga på soffan, kolla på film, spela lite spel och sova. Jag har inte ens kunnat sticka, har tagit upp stickningen flera gånger, men bara tappat maskor, stickat fel i mönstret och inte räknat rätt, så allt har bara blivit liggandes. Men nu känner jag mig fit for fight igen och efter att ha besökt syfestivalen i går och träffat några andra trevliga stickerskor så kommer inspirationen och lusten att skapa tillbaka.
Mamma kom också till syfestivalen och blev jättenyfiken på tvåändsstickning, och vi fick prova på både hon och jag, så vi bestämde att vi skulle gå en kurs! Den börjar nu på torsdag och är fem kvällar. Det ska bli jättekul för det kändes verkligen bakvänt att sticka på det viset.

Eftersom jag inte har bloggat på länge så har jag en del att berätta, men varför överdriva och ta allt på en gång, jag ska försöka att skriva några rader varje dag istället :)

Och till min hemlis, jag kommer att följa många andras exempel och berätta lite mer om mig själv, men det kommer i ett senare tillägg.

Ska också försöka att få iväg mitt hemlispaket i början av veckan :)

//Zooni

Tillägg

Jag insåg att jag skulle vilja lägga till lite till mina hemlisfrågor, så jag gjorde det idag, hoppas min Hemlis läser dem. Dessutom kan jag tillägga, att jag är barnsligt förtjust i dödskallar, gillar gamla skräckfilmer, är en specialeffektsnörd, spelar rollspel online och har fem par basketkängor. Inte för att det har så mycket med stickning att göra men iallafall :)

//Zooni


Stickcafe

Har idag varit på mysigt stickcafe. Vi stickade, pratade, skrattade och åt väldans goda chokladmuffins. Det var mycket trevligt och jag hoppas verkligen att det kommer att upprepas. Tack Kerstin för ditt initiativ och tack till den blivande konditorn för de goda bakverken!!

Jag stickar på med Februarisockarna, men jag är ju ingen snabbstickare direkt. Just nu känns det som om mitt nya sjalgarn ropar på mig och vill att jag ska börja, men jag måste hejda mig, gäller ju att få klart något innan man börjar med nytt. Borde åtminstone få presenter klara först, de som ska ges bort på en speciell dag typ...

Nu har jag även fått min Hemlis tilldelad, och har så smått börjat planera paket nummer 1 som ska skickas, ser verkligen fram emot att få överraska denne hemlige vän :)

//Zooni

RSS 2.0