I mål!!

Japp japp, jag klarade målet på 100 000 steg, jag hamnade på 106 429 :)

En dag som började 09:45 med ett besök hos frissan kom mamma och hämtade mig, hon hade min äldsta dotter med sig och de hade varit och hämtat kajaken hon skulle sälja. Så styrde vi kosan mot Sandviken för att lämna av den sålda kajaken och hämta upp den köpta :).
Så med kajak på taket, lite kortare hår än igår, pengar på fickan och ett sjusäderles bra humör åkte vi vidare mot IKEA i Valbo. Vi gick runt ett varv, och sedan var det dags för lunch, sedan giick vi runt ett varv till och sedan ett halvt (och vid det här laget var vi lite vilse faktiskt), vi visste att vi hade sett det där skåpet, men vi hittade inte tillbaka till det. Efter en kopp kaffe och en godsak så hittade vi dock igen skåpet vi skulle ha, sedan tog vi ett par varv till för säkerhets skull ;p. Vi styrde stegen mot kassan, kom på att vi hade glömt garderoberna, så det var bara att vända igen det. Men efter många om och men så stod vi utanför kassorna och insåg att: det här får vi inte med oss hem, se det var bara att beställa en hemkörning, så nu får vi vänta fem dagar eller så på att grejjorna ska komma....Vi satte oss i bistron och tog en glass och konstaterade att ingen av oss känner en enda karl som skulle klara detta: 7 (sju) timmar på IKEA, utan att bryta ihop, gnälla eller rent av gå ut, vi blev inte osams en enda gång, och jag tror till och med att vi fick med oss allt vi hade siktat in oss på innan :)

På väg hem skulle vi stanna till hos brorsan i Falun för att mamma skulle ringa ett viktigt samtal före nio, men så när vi var ett kvarter från brorsans hus så kände jag: Det är nåt som inte stämmer!! Jag bromsade in och ....Oj se där!! Där kommer kajaken!!! Fästena på takbryggan hade släppt och kajaken var så här I----I nära att glida av blien, både mamma och dottern kastade sig ur bilen, och jag letade febrilt efter varningsblinkersen. Klockan var fem i nio så samtalet fick visst vänta tills imoron. Brorsan kom och hjälpte oss på med kajaken igen. hem kom vi runt 10-tiden, trötta, fattiga och lyckliga. Hur kan det vara så kul att gå på IKEA?!?

Nu är det dags för sängen, och imorgon ska jag montera hyllsystemet Antonius, förvaringsboxarna Komplett skall vikas ihop, och sortera mina nya Fixasaker i städskåpet. Sen är det bara att sätta sig och vänta på att byrån Hemnes ska komma så vi kan montera ihop den och mina garner kan få ett nytt bo!

Det finns faktiskt mycket värre sätt att börja semestern på :)

Over and out!!

//Zooni

Delmål

Mitt i veckan har vi nu, och det är ju snart som det blir svårt att hålla stegen. Jag går ju massor på jobbet, så när jag är ledig brukar det inte bli fullt så mycket. Denna vecka ligger jag, hittills, över antalet steg per dag, så än är jag inte orolig, utan det är tre dagars ledighet som känns lite oroväckande. Men det är bara att bita ihop och knata på :)

Och dum som jag är har jag startat TVÅ nya stickprojekt också, innan de andra är klara....usch och fy på mig. Jag tog bara garn ur gömmorna så på så sätt gör det ju inget, men det vore ju kul om nåt kunde bli klart. I morgon ska jag se till att jag gör åtminstone en sak klar.

Over and Out!!

//Zooni


Klara färdiga gå!

Veckans mål är alltså 100 000 steg, vilket innebär 14 286 steg om dagen. Idag ligger jag lite över så än är jag lugn :)

Förra veckan blev det totalt 87 901, målet var då 70 000. Gick lite längre, men hade också två riktigt usla dagar, tex lördagen som jag tillbringade med stickning, först i parken, och sedan hemma i soffan.  Men jag är helt övertygad om att jag kommer att klara målet denna veckan också, om inget alldeles speciellt händer förståss.

När det gäller stickningen så har jag också några mål, jag ska till exempel sticka klart påskextrat, Quill Lace, de är ju i princip klara, det är bara det att jag inte kan bestämma mig om jag ska göra lite högre skaft på dem eller inte (jag stickar dem från tån och upp). Tänkte också att jag skulle hinna tvätta och blocka min Lace Ribbon Scarf. Den har varit klar i en vecka eller två och ligger sorgligt ihopknölad i en påse, måste ge den lite kärlek strax...
Fabelsockorna på tvärsan kan nog också bli klara denna vecka, och jag måste ju lägga på en rem nu, annars får jag ju inte vara med i tävlingen ;p
Så det är dags jag sätter lite fart nu då :)

Over and out!!
//Zooni

P.s Jag tror nästan att jag måste köpa en egen kamera snart, en blogg utan bilder är som en Halloween utan skräckfilm...trist...

Helgrapport

I går gick ju WWKIP day av stapeln, vi var runt 20 tappra, glada och pratiga damer i varierande ålder som trotsade vädrets makter och samlades under taket på utescenen i Liljekvistska parken i Borlänge. Det var väldans trevligt, stämmingen var på topp och det pratades en hel del, och stickades också, med mer eller mindre framgång. Själv stickade jag faktiskt ingenting. Jag hade med mig början på min sjal i det där gröna Kaunigarnet, som jag bestämde ska bli en Dragon scales shawl, men jag insåg att jag gjort fel, försökte att sticka baklänges några varv, men med alla ökningar och omslag och sånt, så gav jag upp och repade upp hela rasket. Tur var att jag inte kommit så långt. Sedan stickade jag ett par varv på mina påsk-sockor också, tänkte att de skulle bli klara till midsommar eller nåt :) Jag tyckte själv att det var mycket trevlig, men som vanligt när man är så många är det svårt att hinna prata med alla. Tack alla som kom, hoppas att vi blir ännu fler nästa år, och att solen också kan titta in!!

Nu har vi iallafall kört mammas sista lass från huset, och imogon ska hon lämna över nycklarna. Vi har idag varit där och satt upp gardiner och några tavlor, så nu ser det fakriskt ut som om någon bor där.

Midsommar närmar sig med stormsteg, och med den svägerskans 40-årsfest och MIN SEMESTER :) även om jag bara ska ha en vecka nu i juni, så känns det underbart att få vara ledig. Ledighetes skall tillbringas med att dels åka till IKEA, och sedan blir det festival för hela slanten :)

Snart dags att summera veckans steg, rapport kommer imorgon, och sedan har Trollmormor utmanat mig inför nästa vecka: 100 000 steg skall vi fixa då :)

Over and out
//Zooni


Förslag någon?

Jag har tre nystan Kauni Lace i ljus oliv:Jag vet inte riktigt vad jag ska sticka med dem, någon som har något bra förslag?

//Zooni

Blä

Regn är mesigt!!

Undrar vad vi ska hitta på på lördag om det är så att regnet fortsätter? Det är ju WWKIP day på lördag och det verkar som om solen kommer att lysa med sin frånvaro, men jag har ingen aning om hur många som tänkt att dyka upp, eller vad som faktiskt är öppet på en lördag. Kan tänka mig att det blir lite trångt hemma hos mig, och dessutom har jag inte städat sedan jul eller nåt, så det är inte ett alternativ.
Ska försöka att kolla runt lite och se om vi kan hitta något alternativ, som inte ligger allt för långt bort. Eller kanske partytält och fällstolar? Fast det kanske man inte får sätta upp bara så där mitt i parken?

Iallafall klarade jag gåingmålet för förra veckan, det var ju 60 000 steg, och jag fick ihop till 63 000. Kändes bra eftersom det var första veckan, och jag karade målet fint. Denna vecka är det 70 0000 som gäller, och det kommer inte heller att bli några problem, om jag nu inte ramlar och bryter lårbenshalsen eller nåt.

Nu till soffan soch sockstickningen!

//Zooni

Nu...

...har jag äntligen, trots värmen, tagit mig i kragen och stickat hälarna på ett par av mina sockor, så nu får dem komma med på bussen på måndag. Jag har även slagits lite med juni-mönstret i sockklubben, Slätstickade DROPS sockor i "Fabel" stickade sidledes har kommit en bit på väg och de känns inte alls så tokiga faktiskt. Jag känner mig lite skeptisk till hur tån ska bara snöpas ihop, men den dagen den sorgen, få se hur det blir när jag väl är där :)

Varmt, varmt är det, men jag försöker att hålla mina steg, i snitt ska jag gå (har jag bestämt mig för) 10 000 steg om dan denna vecka. vilket skulle innebära lite drygt 60 000 steg (eftersom jag köpte stegräknaren på måndagseftermiddagen) i morron kväll när jag går och lägger mig. Det kan bli på håret, även om jag häromdagen lyckades skrapa ihop 14k.

Har tillbringar större delen av dagen i vännens trädgård, under äppelträdet, med rabarberpaj och glass, sedan en hurtig promenad på cirka 30 minuter hem.

Ska försöka att få till hälarna på sockor nummer två också, så blir det bara nedförsbacke :)

Over and out!!

//Zooni


Bokutmanad!!

Hittade hos Magalös en rolig utmaning:

Ta fram första, bästa och närmsta bok... leta sedan upp sidan 123 och publicera (i din blogg) den sjätte, sjunde och åttonde meningen från den sidan ur boken.

Här är utdraget ur "min" bok:

"Nej,Nej! Det var inte så jag menade."


Fast precis när hon sa det, kände David att det var precis vad han ville, att fly härifrån och åka hem till...
...till stugan?


Vad tänkte han på?


Utdraget kommer ur Andreas Romans nya roman: Mörkrädd. Läskigt, krypande, spännande och kanonbra bok dessutom.

Och jag utmanar härmed Andreas Roman och alla som känner för det att anta utmaningen!!

Skriv gärna en kommentar när du gjort den.

Over and Out!!

//Zooni

Pust och stånk!

Snart är mammas flytt äntligen klar!! Det känns så bra, hon verkar trivas i nya lägenheten, och huset är snart ur världen. Lite småplock, loppisgrejjor och skräp kvar bara att ta reda på, städningen har hon (tack och lov!) lejt bort så nu kan hon istället vara och pyssla på nya stället! Nu kommer vi närmare varandra, bara på andra änden av min gata, en tio-minuters långsam promenad så är jag där! Det känns jättekul! Men gissa om det var varmt att bära och kånka alla grejjor och möbler i helgen? Tur att vi var många :)

När det gäller stickningen så går det sämre, viljan och inspirationen finns där, men som vanligt räcker inte tiden till, och jag känner mig rätt mör efter helgen, så jag vilar några dagar till från stickningen. Dessutom har jag ingen lättstickning att ta till. Håller på med två par sockor och är vid hälen på alla fyra sockorna, så inget jag kan ta med på bussen. Måste ha lite mer hjärna för att "komma över tröskeln".

Kompisen från förr har också börjat blogga nu och jag är så glad att vi sprang in i varandra för att ta upp den gamla bekantskapen!! Att hon också bor ett stenkast bort (fast man måste vara bra jä**la stark för att kasta till henne då) känns också jättekul. Tänkte att jag skulle våldgästa henne nästa helg för lite stickning, det är för långt att vänta till den 14:de. Då är det ju WWKIP-day och jag hoppas att alla i och från Borlänge med omnejd sluter upp till en hejdundrande sticknick i parken!! :)

Jag håller på att bygga en ny blogg också, men den är inte klar så jag kan inte visa den ännu, jag har inget brått med den så den ligger och vilar lite just nu. Där händer inget alls just nu, så ni missar ingenting jag håller bara på och kollar om jag får till det här med bakgrunder, bilder, länkar och sånt. Men så fort den är klar så flyttar jag dit :)

Och idag har jag köpt en sån här:(bilden har jag lånat från stegraknare.se)


Tänkte jag skulle se om jag eventuellt kan tappa ett kilo eller två om jag får ha en digital leksak med mig :). Idag har jag gått 205 steg, det fattas en hel del till 10 000, men jag gjorde inställningarna precis och har bara gått runt i lägenheten lite.

Nu ska jag hoppa i säng så jag inte är helt död imorgon när klockan ringer 05:25.

Over and out!!

//Zooni


RSS 2.0