#%¤&/#&"%

Grrrrr....dumma symaskin!! Skulle sy hemlisgrej och då kraschade symaskinen på riktigt!! Så nu är jag arg!! Vi har inte varit på samma sida jag och symaskinen nu på ett tag, men nu gick den verkligen ut i strejk....*sparkar och stampar med foten*

Och ingen matlåda hade jag till jobbet, och kortet hade jag lämnat till herrn för att han skulle handla, så jag fick skrapa ihop ett par tior i väskan och leva på en Billys panpizza hela dan...

Snubblat och sprungit in i saker, gjort fel och tappat grejjor.

Hittade och fastnade för ett mönster på en tröja stickad lingarn som jag skulle vilja sticka nu när det, förhoppningsvis, blir vår snart. Hittade inte så mycket lingarn och det jag hittade kostade 122:- / hg....hhhoooiiii, det går åt 400g det kommer jag aldrig att ha råd med ju :(

Sur och tvär som en åskvigg har min dag varit och vissa dagar önskar man att man stannat i sängen...:((

Två positiva saker idag:

1. Fixade till Hemlispaketet iallafall och skickade iväg det, håller tummarna för att hon gillar det hon får, även om den sydda saken blev inställd. Jag tycker att det är urspännande att vänta på att hon skriver en kommentar på sin blogg om det hon har fått. Nästan mer spännande än att vänta på paketet som skall komma till mig :)

2. För en gångs skull en fantastiskt bra reklam på en reklampelare: "Som mjukt bröd, fast hårt". Den reklamen får mig nästan att springa till affären och kolla, köpa och prova detta fantastiska bröd. (Som jag antar är bara ett nytt hårdbröd från Wasa ).

Over and out!

//Zooni


Påskextra, marssockar och aprilmönster

Jag gillar mönstret till påskextrasockorna, Quill Lace, men jag hade inget lämpligt garn hemma, så det får vänta, men eftersom man får räkna med det i vilken månad man vill så får det hänga i luften lite.

När det gäller marsmönstren så gjorde jag som mitt första intryck sa mig: -Hoppa över dem!! Jag har under tiden inte varit helt overksm, men jag och kameran är inte riktigt överens, så det finns ännu inga bilder. (det kommer). Jag har stickat ett par sockor ur den eminenta boken "Knitting on the road" av Nancy Bush, de heter Whitby och jag är supernöjd med dem, jag har också stickat ett par dashing, från Knitty.com, i rosa till min yngsta dotter. Till båda dessa projekt använde jag mig av det underbara garnet från Argentina som jag fick av mamma :). Vilket fantasktiskt garn!!

Inspirerad av Joanna har jag även påbörjat en nätpåse av ett otäckt bomullsgarn jag hittade i en realåda på Lidl.

Aprilmönstret tilltalar mig verkligen och jag har redan kastat dem på stickorna, jag stickar i Fabel och i en rödorange färgställning, bilder på detta kommer också :)

Nu åter till Tradera för att se om jag kan ropa hem något mer garn :) Har hittat några garn där som jag är aspirant på, hoppas att det inte är någon fler än jag som hittat dem ;). Självklart är det sockgarn för kommande projekt i sock-klubben.
Roligt också att de nu släpper in nya medlemmar under en period (och vid varje tremånaders skifte framöver), bra initiativ, som vanligt :)

Over and out!

//Zooni


Stolt nörd!

Visst är jag en nörd :) och en stolt sådan. Hittade testet hos Hemskast.
Glad Påsk på er alla!!

//Zooni

Bildbevis Februarisockar

Så idag kom dottern hem med kameran, och jag kan ju inte anklaga henne för att rymma iväg med kameran, det är ju faktiskt hennes :)
I alla fall så fastnade februarisockorna på bild idag, och jag gjorde dem faktiskt klara i februari.

      

Jag stickade dem i enfärgat Opalgarn på stickor 2½. Det var första gången jag stickade i Opal, och tyvärr så kan jag inte säga att jag är speciellt imponerad av det garnet, jag tyckte att det delade sig lätt och efter en stund så fick jag känslan av att det redan var använt, så medans jag stickade så blev sockan nästan lite noppig. Dessutom var det skarvat med knutar på flera ställen, och jag hoppas att det självrandande nystanet jag köpt inte är det, för då kan det ju bli knas med randningen ju.

Dessa sockor stickade jag över helgen och jag kommer garanterat inte att vinna OS i passform med dem.Garnet var nåt som jag köpt på nån rea nånstans, ett nystan wendygarn med 25% ull och resten akryl. Mjukt och skönt att sticka med dock. Jag avskyr färgerna och det är plufsiga och slappa enligt mig, men mottagren älskar dem och det är ju det som är huvudsaken.

I morgon har vi ställt in kursen i tvåändsstickning och vi ska istället ses och sticka tillsammans på stickcafeét i Vassbo :).

//Zooni

Hemlishund

Här är en bild på pudeln jag fick av min Hemlis!Den har fått ett bo i mitt köksfönster. I Hemlispaketet var där också en chokladkaka, men den ofinns nu, kanske jag kan hitta papperet i soporna, men jag låter bli att titta efter. Det var i alla fall mumsig choklad, Tack tack!.

//Zooni

Hemlispaket och Februarisockar

Till min Hemlis: Tack så mycket för den söta "pudeln", den har nu fått ett bo i mitt köksfönster. Chokladen ligger snällt i kylskåpet och väntar på att bli uppäten.

Jag "graftade" klart tårna på mina februarisockar i fredags, så jag blev fakiskt klar i februari (tack för skottdagen ;).

Tyvärr är kameran på vift tilsammans med dottern, så foton måste vänta några dagar :(

Jag måste erkänna att ingen av marssockrna fick mig att jubla högt, snarare tvärt om, jag grymtade mest. Sockorna med dominorutor är rent ut sagt ugly och Tropicana  kändes inte heller så roliga tyvärr. Kanske, kanske, kanske att jag stickar dem i något enfärgat stabilt garn senare, eller så hoppar jag bara över dem. Jag sade till mig själv att jag verkligen skulle göra alla sockar i klubben under året, men det känns trist att göra något man inte gillar när man har så mycket annat som man verkligen vill göra, men den som lever får se om det blir några marssockor.

Var ute och shoppade lite idag och hittade två saker som ska få följa med till Skåne och min Hemlis i mars.

Känner mig lite avis på dem som är/har varit på syfestivalen i Sollentuna i helgen.

//Zooni

RSS 2.0