Sjalgarn

Jag bestämde mig för att beställa lite Grignasco merinosilk och en Addi lace rundsticka, så nu ska det stickas spetssjal :)

Men då ville jag ju naturligtvis ha ett annat mönster för det entrådiga svarta garnet jag hade hemma och så hittade jag den här ---->Bat Swal så den ska det bli, måste bara skriva ut mönstret och leta fram en sticka.

Annars så har jag påbörjat februarisockorna, stickat lite mer på busstickningen, stickat både fram och baklänges på min gröna cardigan och så har jag varit på stickcafé. Det känns bra att ha gjort en del efter en ganska "off" period.


Peace!!

//Zooni

Nej

Det svarta entrådiga ullgarnet var inte bra till sjalen jag hade tänkt göra. Det är på tok för strävt och ojämnt, jag måste ha något lyxigt, blankt och fint. Jag funderar på om jag ska köpa teetee Elegant eller kanske Grignasco merinosilk, vad annars kan man använda för garn om man ska sticka en lyxigt härlig nattsvart trekantssjal med transparenta pärlor?

Kom gärna med förslag för jag tycker att det är så svårt att veta vad man ska köpa, alla garner ser ju fantastiska ut när man tittar på dem på nätet. Sjalen ska bli en present och den måste kännas syndigt lyxig och det är ju en fördel om stickningen känns lyxig också :)

Peace!!

//Zooni

Terapi

Jag kan ju inte bara en stickning på G, så för säkerhets skull tänkte jag börja på en till idag, trekantssjal, spets på stickor 3,5, entrådigt ullgarn, svart som natten och med transparenta pärlor som öar av frost i allt det svarta.....men.....vet ni hur lång tid det tar att nysta 100g entrådigt ullgarn för hand?
Låååång tid, men som terapi för själen det mjuka hummandet från nystvindan, garnet som rinner mellan fingrarna och att känna nystanet växa och bli vackert format i min hand.  

Så förutom koftan (bakstycket och halva framstyckena klara), Thermal (nästan upp till knapparna), sockorna "Go with the flow" (ravelry-länk och tio mönstrerapporter på båda skaften gjorda) och mina New England (också ravelry-länk ena skaftet och en halv mönsterrapport på andra) så har jag tänkt att börja på den där sjalen (ravelry-länk).

Hade tänkt att jag bara skulle ha tre projekt igång samtidigt för att få något klart, men egentligen så har jag bara tre: Koftan, thermal och go-with-the-flow. New England började jag på för att jag och Ingrid hade kommit överens om att börja samtidigt men hon kunde inte hålla sig så då fick jag ju också lov att börja, och sjalen ska bli en 40-årspresent, så den måste börjas på nu om den ska bli klar så ni ser ju själva, det är bara tre :)

Peace!!

//Zooni

P.S Ja just ja, de där vantarna är ju inte riktigt klara ännu heller, en tumme kvar att sticka och några trådar att fästa, men det är ju snabbt gjort så det räknas nästan inte alls ... ... ...

Ni vet...

Jag letar och letar efter mönstret på Tröjan, tröjan med stort T, just den där tröjan man längtar efter att få göra, den där som man tänker på ibland som man vet finns därute någonstans men man inte kan hitta den. Jag har aldrig sett den, vet inte hur den ser ut,  jag vet inte vilket garn den är stickad i men jag VET att den finns där. Just den där tröjan, jag vet inte alls vad jag letar efter, men jag vet att det är DEN när jag hittar den och jag vet att jag kommer att älska den och jag vet också att jag kommer att sticka den. Bara jag hittar den nångång!!! Frustrerande!!

Peace!!

//Zooni

Fred

Your Word is "Peace"
You see life as precious, and you wish everyone was safe, happy, and taken care of.
Social justice, human rights, and peace for all nations are all important to you.

While you can't stop war, you try to be as calm and compassionate as possible in your everyday life.
You promote harmony and cooperation. You're always willing to meet someone a little more than halfway.
What's Your Word?

FO

Dottern halkade på isen, hade min kamera i fickan och....mhm gissa? *krasch* Ekonomin tillåter för tillfället inte att jag köper någon ny så nu får ni lita på mitt ord när jag säger att jag faktiskt har gjort något klart i år :)

Först ut i år är Undulating rib socks (ravelry länk) av Ann Budd, publicerade i Favorite socks. Jag stickade i Regia 4-trådigt som mamma köpte till mig i Tysklad, och de är helt underbara :) Förhoppningsvis kanske jag kan skaka fram en bild på dem så småningom.

Mitt nästa projekt är följande: Två nystan Baya (som jag köpte när vi var på Garntjänst) strumpstickor i storlek 6 och ett egenhändigt komponerat vantmönster. En vante klar och en to go :)

Jag hoppar över januarimönstret för nu och väntar med spänning på vad februari har att bjuda på :)

Over and out!!

//Zooni


Nytt år...

.....nya friska tag och massor av nya utmaningar!

Hoppas att alla har haft en supermysig jul och nyårshelg, för det har jag iallafall......åtminstone de dagar jag inte har jobbat, vilka iofs inte är så hemskt många.

Jag stickar, spelar Zelda (till mitt nya Nintendo Wii som jag mutade tomten att köpa till oss i julklapp. Synd bara att jag fick lov att betala det själv), spelar Wii Sports och får träningsvärk, tittar på film, äter god mat och umgås med familjen. Men mest av allt så jobbar jag faktiskt, två jobb, ett jätteroligt och ett väldigt mycket mindre roligt faktiskt, men vad gör man, pengar måste man ju ha trots allt.
Inför 2009 är nästan det enda jag hoppas på att jobbfrågan ska lösa sig så att jag kan vakna varje morgon och faktiskt vilja gå till jobbet (jo jag vet att det är mycket begärt, det finns väl kanske inte så många som har det så, men man får väl hoppas?)

På stickfronten så hjälpte Stickamera-Ulrika mig med ett lite knivigt dilemma: Eftersom jag varit väldigt lazy med att sticka sockor i sockklubben så tänkte jag inte anmäla mig i år (om det skulle bli någon klubb) men nu har jag , efterom jag faktiskt har stickat ett (1) par sockor sedan i juli automatiskt blivit medlem och så får det vara. Jag fortsätter att vara med så får vi se hur många jag orkar/vill/kan sticka under året.

Förövrigt önskar jag er alla en god fortsättning på det nya året  med massor av kärlek, stickningar och roliga upplevelser!!

Over and out!!

//Zooni

RSS 2.0