Det värsta med sockklubben...

Det värsta med sockklubben är att det är så förbaskat roligt att surfa runt bland alla andra sockstickare. Detta innebär ju att tillbringar flera timmar framför datorn när jag skulle ha kunnat sticka istället :). Mina monkeys skulle ha varit klara för länge sedan om det inte var för detta, men å andra sidan så skulle jag inte ha fått den behövliga hjälpen med tåavslutningen om jag inte hade haft tillgång till forumet så förmodligen hade jag repat upp eller stuffat undan i stickkorgen. Jag skulle förmodligen inte heller ha vågat mig på detta mönster, så tack Ulrika för ditt arbete med stickamera och sockklubben, och tack alla andra för inspiration.

Här är de iallafall, mina färdiga Monkeys:

     

De blev liiite tajta över ankeln, så jag får vara försiktig när jag tar dem på mig, men när de väl är på så sitter de superskönt.

Jag stickade i Fabel på stickor 2,5, gjorde 6 mönsterrapporter på skaftet och 7 på foten. Jag kunde gott och väl ha gjort en till på skaftet, men jag visste inte hur mycket garnet skulle räcka till eftersom det är första gången jag stickar i Fabel, och första gången med mönster. Jag tycker själv att de blev bra, jag är mycket nöjd med resultatet, även om jag gjorde nån koves på ena foten när jag skulle minska efter hälen.

Nu tror jag att jag ska ge mig på att sticka med magic loop, och varför inte ett par till monkeys nu när jag ändå har mönstret i huvudet :)

//Zooni

Kommentarer
Postat av: Bibblostick

Så snygga din Monkey blev! Lycka till med Magic Loop! Jag testar just nu att sticka två sockor samtidigt, men stickar bara vanliga släta sockor. Det går väldigt bra faktiskt efter lite övning.

2008-01-06 @ 23:06:00
URL: http://bibblostick.blogspot.com
Postat av: Marianne

Dina sockor blev fina. Jag skall också ge mig på magic loop nästa gång. Jag har skickat efter en lite längre rundsticka till det. Varför inte prova på att kolla stickbloggar medan du stickar det funkar faktiskt riktigt bra.

2008-01-07 @ 06:22:13
URL: http://garntussen.blogspot.com/
Postat av: Eva i Halmstad

Dina sockar blev väldigt fina,
Eva

2008-01-07 @ 08:28:34
URL: http://evaihalmstad.blogspot.com/
Postat av: Elisabeth

Sockarna är jättefina och det var ett fint Fabel också! Jag väntar och väntar på att det ska komam hem några andra än blått, grönt och rosa i min LYS...

2008-01-12 @ 16:29:52
URL: http://handmade.smuligt.com/
Postat av: Mrs Petersson

Testade ML för första gången på en riktig stickning med mina Monkeys, och det gick jättebra! Den enda ändring som behövdes var att strunta i de 9 maskorna innan hälen börjar, för man kan inte byta startpunkt på varvet under arbetets gång. Hälkapporna stickades separat på ena sidan av arbetet och sedan var det lite pilligt att komma runt igen ett par varv när det var fler maskor på ena "halvan", men det går ju över. Lycka till!

2008-01-14 @ 09:23:01
URL: http://mrspeterssonknits.blogspot.com
Postat av: monke

Fina sockor. Jag är nyfiken på Fabelgarnet. Har mönster på en kofta i det garnet som jag tänker göra.

2008-01-16 @ 17:06:05
URL: http://monkeshandarbetsblogg.blogspot.com/
Postat av: Tina

Ja, det är knepigt det där med datorn. Man får så himla mycket inspiration, men så lite tid till stickning. Svårt att hitta en balans tycker jag. Det bästa vore ju om man kunde lära sig att sticka medans man surfade! :)

Jättesnygga sockor! Garnet passade väldigt bra till det mönstret tycker jag.

2008-01-17 @ 19:45:17
URL: http://ulltopia.typepad.com
Postat av: Kerstin

Hej!
Jag har lagt in förslag på några datum för Stickcafé på Stickameras forum. Titta gärna om det är något som kan passa dig, om du fortfarande är intresserad.
MVH Kerstin

2008-01-23 @ 18:12:47
URL: http://www.medsols.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0