Garn å Te

I går när jag kom hem så låg det en avi i min brevlåda: Jag har ett paket att hämta!! Tyvärr hann jag inte i går, eller tyvärr och tyvärr...jag var på stickcafé efter jobbet så postuthämtningsstället hann stänga, men idag hann jag och där låg ett litet paket från min garn å te kompis :)Mysigt, mjukt och fluffigt alpakgarn, oliv skulle jag nog kalla färgen, och Dalby specialte, det luktar väldigt spännande och jag ska prova det redan i kväll. Jag har inte riktigt bestämt mig, men det blir nog ett par vantar av garnet :) Tack och bock!!

Min Garn & Te-kompis hittar du här------> stickalite 

Och när jag ändå är här så kan jag ju tipsa om Monkes handarbetsblogg, hon firar 2000-besöksgränsen med en utlottning :)

..och så "råkade"  jag beställa lite mera garn från Elviras Garn & Hantverk. Jag köpte ett garn därifrån häromveckan, Kyol, lin och alpacka och det blir fantastiska vantar av det, så jag beställde lite mer, och så hamnade det en härva Manos Silk Blend i min varukorg också :) och dessutom har jag hämtat mitt garn som jag beställde från min LYS häromveckan. Det är dock ett 6-årsprojekt eller så, en tröja på stickor 2½ i sockgarn från Hjertesock. Nämligen en sån här---->Thermal.

Men nu ska jag ägna mig åt något annat för en gångs skull, nämligen det här ----------> Runes Of Magic

Och idag har jag postat mitt GarnåTekompispaket!

Over and out!!

//Zooni

Projekt

Jag har ett projekt:De här tre bilderna i kombination med några vänner, stickor och lite tid, ska fylla den här..........och sedan ska den skickas hit:...detta tillsammans bildar då:
Jag har som mål att fylla min lilla lådda och skicka lagom till första advent.
Det finns också en tävling som stickamera och hjälpstickan anordnar i samarbete med syfestivalen, men jag bryr mig inte om tävlingen, däremot känner jag att jag med väldigt små medel och bara lite tid, kanske kan bidra till att någon eller några får en lite drägligare vinter.

Jag kommer inte själv att klara av att fylla min lilla lådda, men jag ska ta den med mig på stickcaféet i morgon och se om det är någon/några som är villiga att hjälpa mig :)

För tillfället innehåller låddan 1 par vantar stickade i raggsocksgarn, en mössa stickat i ett babygarn och en halv ribbstickad halsduk i garnet Zoom. Jag tänker bara använda mig av garner jag har hemma och sådant som jag inte för tillfället har användning av för egen del.

Jag hoppas också att någon kan bli inspirerad att göra det samma och skicka iväg en liten lådda till dem som behöver det :)

Over and out!!

//Zooni

garnåte
Lite smått och gott, som snart är på väg.

//Zooni

Minns inte....

Jag kommer inte i håg hur det var, lämnade man några uppgifter om vad man gillade eller inte när man anmälde sig till garn & te bytet hos stickamera?

Så till min Garn & Tekompis:

Jag vet inte om jag skrev nåt eller inte, tänkte bara säga att jag inte gillar blått!!

Och hur var det, är det samma som man skickar till som man får av eller?

Bara halva huvan kvar på ulltröjan nu, men jag måste sticka på snabbt som sjutton nu så att inte garnet hinner ta slut :)

Over and out!!

//Zooni

En värmande hand

Hur ska man kunna låta bli när garnlagret svämmar över av garner, maten puttrar på spisen och stickorna ändå klirrar varenda kväll....*rotar runt bland garner och mönster*

Nåt ska jag väl kunna fixa till :)

Over and out!!

//Zooni


Något klart!!

Det händer att det blir något klart, även i det Zooniska huset :)
Eftersom jag tycker att det är förbskat svårt att på ett naturligt sätt fota vantar och dylikt, kommer här absolut onaturlig bildserie på mitt senaste FO :)

                
   

Kalla dem halvvantar, ärmar eller vad du vill, de är klara, de är mjuka och sköna och jag älskar dem!! :)

Stickade i DROPS Alpaca, stickor tre och mönster från Ilsefins blogg. 22g av vardera brunt och orange.

Har tillbringat dagen i goda vänners sällskap, stickning, kaffe och saffranskubb (tror jag minsann att det var). Underbar eftermiddag, tack för det !!

Jag tror att detta kan bli ett av de sista inläggen på den här bloggen, den fungerar inte riktigt som jag vill och var och varannan gång jag ska uppdatera så funkar det inte, och det är ju inte meningen att man ska bli halvt vansinnig och slita sitt hår bara för att man för en gångs skull vill uppdatera lite :) Så jag håller på att kolla runt för att se om jag kan hitta någon annanstans att blogga på, men jag återkommer i frågan så för nu....


Over and out!!

//Zooni

Från 0 till 17 på några klick

Jag har gått från att aldrig någonsin ha ägt ett enda nystan DROPS Alpaca, till att helt plötsligt äga 17 nystan :) Det är roligt med rea---------> Garnshoppen.

Två bruna, två orangea, två koksgrå, två gråblå och 9 nystan mörkt armygröna.

De armygröna ska bli en cardigan, det går inte åt riktigt så många nystan, men jag tänkte att det kunde vara bra att ha några extra ;). Det orangea och bruna ska bli något liknade Ilsefins gråa favoriter och det gråblå och kocksgrå ska nog bli ett par vantar eller något annat kul.

Annars så går det framåt, mest med att börja på nya projekt, men jag kommer lite  längre varje dag. Min bruna tröja saknar nu en ärm och luvan, babysetet till vännens nyfödda saknar en ärm och benen på tightsen. Sedan har jag faktiskt börjat på ett par nya sockor, inget speciellt mönster, bara stickar på liksom, fast jag fortfarande inte är klar med Pomatomus, som jag har gett mig den på att jag ska göra klart, om inte annat måste jag göra klart dem för jag kanske behöver stickorna ;)

Min lace ribbon scarf har varit klar läääänge, men den ligger sorgligt och väntar på att bli blockad, och nu börjar det ju bli kyligt på mornarna så jag skulle ju vilja använda den, så jag siktar på att göra det snart.

Om man får vara lite gnällig (och det får jag ju för det här är ju MIN blogg) så tycker jag att det är lite synd att stickamera ordnar flera byten samtidigt, både mix & match, ½par sockor och garn & te är ju alla nu, och jag känner att jag kanske skulle ha valt att vara med på någon fler än garn&te om de inte varit samtidigt. Men nu har jag gnällt klart och jag tycker självklart att Ulika ska ha världens eloge för att hon fixar överhuvudtaget :)

Dags för soffan och stickorna!!

Over and out!!

//Zooni

RSS 2.0