En timme över!

Vi hade totalt missat att man skulle ställa tillbaka klockan idag, så när vi klev upp insåg jag att jag hade fått en hel timme tillgodo. Vilket innebär att jag kan dricka mitt kaffe i lugn och ro, inte behöva jäkta iväg och att jag faktiskt hinner sticka några maskor innan dagens slit börjar!

Så här kommer ett av förra veckans stickade alster:Inspirationen fick jag från Socktrollet, inte för att den på långa vägar blev likadan, men i alla fall då :)Mönstret hittade jag här: Moebius scarf pattern
(Ravelry-länk)Garnet: 100% akryl, inköpt på Rusta, mjukt och lite fluffigt. Rundsticka 5,5.Instruktionerna om hur man gör en Möbius hittade jag här.


Har lite mer att visa och berätta, men snart är min bonustimme slut och jag måste iväg!Over and out!!

//Z

Halvvantar!

Det är inte det att jag inte gör något, bara det att min fotograf och jag sällan är hemma samtidigt när det är någorlunda ljust ute....

Det börjar ju bli lite kyligt, så ett par halvvantar kunde ju passa bra tyckte jag :)Gröna, stickade i Alpaka Fashion från Schachenmayr nomotta, stickor 5 och 3½....och Trötter fick vara med på bild också :)...say no more! ;)


De andra alsterna håller jag på en dag eller så, uppdaterar om någon dag igen!

Over and out!!

//Z

Kolla!

Surfade runt och hittade en tävling!

http://www.johanstickar.se/2011/10/tavling.html

//z

Sjal!

Jag kan ju faktiskt virka också, fast i det här fallet fick jag lov att ta lite hjälp här. Denna har varit klar ett tag, men jag fäste trådarna i helgen och fick hjälp med fotograferingen. Tack L! :)Mjuk och fluffig.....virknål nr 8, garn från Argentina.Solen strålade och det var svårt att ta blider för alla skuggor, så min fotograf sa att jag skulle lägga mig på marken så att det bara blev grus som bakgrund.......så sagt är gjort och jag gjorde lite planking på grusplanen.
Jätteskön är den i allafall, hoppas jag får ha den i fred ;)

Allt för idag, nu ska jag fortsätta att fundera på en ny investering, en som jag inte riktigt kan bestämma mig för eller inte......


Over and out!!

//Z

Tub!

Hittade en trasslig härva i gömmorna....Det blidde en rulle.......eller kanske en liten kudde.......ojämnt spunnet, två räta, två aviga, stickor 4½, skulle tro att det är någon blandning av bomull/silke eller nåt liknande.......och så kan man ha den som en tub också :)


Det var dagens FO, snabbstickad, mindless stickning, fast jag tycker att den blev rätt bra.

Over and out!

//Z

Kulor!

Här kommer lite bilder på mitt projekt på jobbet. Det var jättesvårt att ta bilder genom skyltfönstret, men jag lägger upp dem ändå.
Handarbetstema i skyltfönstret med anledning av att boken Julkulor av Arne & Carlos släpptes.Den här, som är i den storlek som dom "ska" vara, är stickad efter mönster i boken med Rauma finull, stickor 3. Något kass skärpa bara...
Denna som är större är stickad i lovikkagarn på stickor 8, också efter mönster i boken.
Denna också i lovikka på stickor 8, dock inte efter mönster i boken. Jag tyckte att det fattades en julkula med dödskallar så jag designade en själv :)
Här är dom alla tre, fast från insidan av butiken. Det var först när jag tog bilderna jag såg hur verkligen orund den svarta är, måste puffa till den lite när jag kommer till jobbet i morgon.


Det var allt för idag, nu blir det soffläge en stund före sängläge!


Over and out!!

//Z

Sockor!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort klart sockorna till M....Stickade i Svarta fårets raggsocksgarn, stickor 5.Varma och gosiga, tror att M är nöjd med dem :)I dag ska jag försöka att ta en bild på mitt projekt som jag har hållit på med till jobbet, jag har inte bestämt mig för om det är klart eller inte, men jag tar nog en bild eller två iallafall :)


Over and out!!

//Z

Pung!

Jahaja, jag går väl ut stenhårt och lägger upp ett nytt FO direkt!!En pung!Jag har ju haft ett fodral till min telefon, för att inte repa skärmen, men nu har jag lyckats slarva bort den, så jag tog saken i egna händer och stickade en ny.Den passar perfekt! Stickad i koksgrå DROPS alpacka på stickor 2½.Så nu är min kära telefon skyddad igen :)


I går avslutade jag en hel del, så fler bilder kommer fast i ett annat inlägg :)

På allmän begäran...

På allmän begäran, eller iallafall ett par av mina närmaste tycker att jag ska börja blogga igen, så sagt är gjort så gör jag väl det då!! :)

Här kommer jag att lägga upp mina FO:s (alltså färdiga alster, för den som inte är insatt i den engelskspråkiga stickvärlden). Till att börja med kommer jag bara att lägga upp bilder på klara grejor, alltså inga wip:s (återigen för den oinvigde: pågående projekt), inga bilder på garninköp, matlagning, dagens outfit eller liknande. Vi får väl se hur det går med bloggandet, jag kanske faller för grupptrycket och börjar blogga om allt möjligt, men för nu så får det bli så här! :)

Over and out!!

//Z

RSS 2.0