Monkey

En liten bit på väg har jag kommit och här är min lösning för att slippa second sock syndrome :)

monkey2

Lite olika färgpooling bara, men jag hoppas det blir bra iallafall, jag ville inte slösa på garnet, eftersom jag inte kunde hitta likadan början på ganet.

//Zooni


Önskelista 2008

I år vill jag, utan inbördes önskeordning och utan att lova att ens en enda sak av det kommer att bli klart:


  • Sticka en GreenGable-hoodie till mig själv i födelsedagspresent, jag fyller år i april så önska mig lycka till att hinna med det. Jag hittar inte det här garnet till salu någonstans i Sverige och på de finska sidorna så står det bara på, hör och häpna: Finska! Någon som vet var man kan få tag i det? Eller något bra förslag på ersättningsgarn.
  • Sticka massor av sockor i stickameras sockklubb.
  • Lära mig att sticka två sockor samtidigt på två rundstickor á la Queen Kahuna. Ropade in boken på Tradera för en billig peng och har läst den noggrant från pärm till pärm, men inte vågat mig på det ännu.
  • Sticka åtminstone tre presenter, en är redan påbörjad och ungefär hälften av själva stickningen gjord. Sedan ska det sys och kantas och tovas och grejas. Den ska vara klar 1 mars senast så jag måste nog rappa på lite med den. Bild kommer när den är klar och levererad. De andra har jag bara vaga planer för men en ska vara klar första maj och den andra i sommar nångång.
  • Jag vill gärna sticka en Central Park Hoodie  också, men jag har ju inget kreditkort så jag kan inte handla på nätet. Kanske ska önska mig mönstret i födelsedagspresent, så lägger jag betalningsproblemet på någon annan. Hmm ingen dum idé faktiskt, man kan ju tro att jag kommit på den själv, och förresten när jag ändå är igång så önskar jag mig garnet också :)
  • De här pulsvärmarna till mig och sambon.

Och förutom detta som jag faktiskt har allvarliga planer på så dyker det säkert upp en hel del andra sker som jag också vill göra.


Gott nytt år på er alla och sticka lugnt!


//Zooni


Crimbo och Monkey

Nu har jag äntligen lyckats fånga Fjantlarven Crimbo på bild. Crimbo är mitt resultat av kalenderstickningen hos Fröken :)
Crimbo

Crimbo smyger runt på mattan.

Crimbo2

Min dotter fick hålla i honom en stund innan han smet iväg igen.

Och äntligen har   dragit igång och här är vad jag åstadkommit hittills:

Monkey1

En bit av resåren, stickad i Fabel från Garnstudio, färgen heter texmex och jag använder mig av stickor 2.5 mm.

(Bilden är inte bra, jag suger verkligen som fotograf, det brukar ta längre tid för mig att få till en skaplig bild än vad det tar att sticka det jag vill fota ;)

//Zooni

December

Att jobba i ett köpcentrum den här årstiden har sina för- och nackdelar. Öppettiderna gör att man inte hinner med mycket annat, och om man är en av de få butiker som slår in julklappar till kunderna så känns fingrarna lite stela och trötta när man kommer hem efter en 10 timmars arbetsdag. Fördelarna överväger dock då jag får jobba med ett av mina största intressen, nämligen böcker. Tyvärr så löper mitt vikariat ut efter nyår och jag kommer att sakna alla och allt som har med bokhandeln att göra.

Och jag hinner inte sticka mycket och fingrarna är trötta. Det enda jag stickar på nu är adventskalendern hos Fröken och mina julklappar, som jag av naturliga skäl inte vill visa här ännu.

Ska nog slappa en stund i soffan med en film och lite gos, sedan hopp i säng för att orka med arbetsdagen imorgon.

//Zooni


Foton och annat

Eftersom jag är kass som fotograf så fick jag lov att vänta på lite hjälp med att ta mina kort, och under tiden så hjälpte jag till att lotsa sambon och dottern genom första delen av Zelda, The Ocarina of Time. Jag kunde ju inte heller bara sitta där och titta på så jag passade på att sticka en till calorimetry.

Så här blev de:
calo x 2
Den nedre i dubbelt överblivet strumpgarn, och den övre i 3-trådigt ullgarn från Kilafors.


tunn
Denna är lite tunnare, bra att ha om det är lite kyligt....


calo3
..tjockare och därmed varmare...


ninja
...och om det är riktigt svinkallt: Ta båda! :)


koger

Ett koger till mina stickor, stickat i Tuva och tovat i tvättmaskinen. (Kass bild, men det är mossgrönt)

Dags att ta sig an nästa lucka i adventskalendern innan det bär av till jobbet.

//Zooni

Calorimetry

I går ville jag ha något snabbt och enkelt, något som inte kräver allt för stor tankeverksamhet och som blir klart fort. Kunde ju iofs ha stickat en till grytlapp eller två, för det är ju meningen att det ska vara åtminstone ett par till klara till jul. Eller så kunde jag ha fortsatt på min hemlis, men det är ju inget brått med och inte är den så jätterolig att sticka heller. 
Jag surfade runt lite och hittade den här: Calorimetry* från Knitty. Dock kollade jag runt lite på Ravelry innan jag började och lydde råden där att inte lägga upp alla 120 maskor, så jag misnakde till 100 och det blev precis på gränsen till lagom. Jag stickade den i 3-trådigt svenskullgarn från Kilafors i den juliga och uppiggande färgen GRÅTT. :)
Lätt som en plätt och klar på en kväll, sådana här blir det nog fler av, jättekul att sticka. Nu fattas det bara en knapp, men det har jag nog någon här om jag bara letar lite. Dottern har dock tagit kameran med sig till sin kompis så någon bild blir det inte idag.

I kväll ska jag äta julbord på Dössbergets Värdshus, det ska bli gott och trevligt, första julmaten för iår, förutom de resterna vi åt i januari, fast de räknas ju inte :)

Jag är ledig imorron också, då hoppas jag att kameran är hemma igen så ska jag ta lite foton och lägga upp här.

Julkalendern hos Fröken Fräken går framåt, men fortfarande har jag inte en susning om vad det kan bli, spänningen stiger för varje dag :)

*Calorimetry (förklaring på engelska)


//Zooni

Regn

Jag vill ju att det ska vara snö, nu när det är decembermörkt, men tyvärr så regnar snön bort, iallafall här hos oss. Min dotter tog dock en vacker bild som jag fick "låna" av henne och visa er här.

julregn
Decemberregn

Eftersom jag bara stickar på en adventskalender, så bestämde jag mig för att komplicera saker och ting lite idag: Jag bytte färg! Och gissa om det var jobbigt? Så här ser den iallafall ut nu, och jag är såååå nyfiken.

Dag 5
Dag fem

För övrigt så stickar jag vidare på mina julklappsgrytlappar och en del andra WIP`s jag håller på med. Tänkte jag skulle fota åtminstone några av dem snart.
Annars så är det ju ganska mycket att göra på jobbet så här in för jul så det hinner inte bli så värstans mycket annat än jobbet och familjen. (Vilket iofs inte är så bara).

Over and out

//Zooni


Länkar och julklappar

Nu har jag lagt till några länkar som jag brukar smyga runt på, hoppas att det är ok.

Några bilder har jag också åstadkommit:

lilla n

Ett par julklapps sockor till lilla N.

josjul2josjul

Grytlappar i skuggstickning tll J.

m&m

Flera grytlappar i julklapp. Här ett par till M & M.

Många grytlappar blir det, och fler kommer det att bli också, åtminstone två par till. Jag har ju så nyss tagit upp det här med stickning igen, så jag har inte  hunnit fundera ut, än mindre stickat något annat än grytlappar till julklappar.

Jag kämpar på med Fröken Fräkens adventskalender och jag känner att jag iallafall hinner med den. :)

//Zooni

Stickning...

Just ja, den här bloggen skulle ju handla om stickning, men hittills har jag inte sett en endaste garnstump här, så här kommer några bilder :)

julgarn

Det här härliga, kramgoa, fluffiga, urgamla garnet har jag hittat i mammas gömmor och det är inte så mycket att det räcker till något så jag tänkte att det skulle passa bra att ta fram och gosa med nu när jag har bestämt mig för den här.

vicjul

Ett par grytlappar till V kan det bli i julklapp.

Hemlis

Och en hemlis som jag inte törs visa mer av än så här :)

Lev väl och ta hand om er i adventsmyset!!

//Zooni

RSS 2.0